Categorieën
Recepten

Quiche Hercule

Foto: Greetschrijver

Ja, dat was alweer even geleden, wat je zegt. Het heet long covid en het maakt, beknopt gezegd, je dagen korter. Dat betekent keuzes maken, en keuzes maken kost tijd–dat wil zeggen, er zijn eerdere keuzes die zich niet zo één, twee, drie laten onkiezen. Ingewikkeld? Ja, vind ik eigenlijk ook wel. Misschien moeten we het gewoon over eten hebben, want dat is alweer te lang geleden. O wacht, dat zei ik al.

Voor wie zich ongerust maakt: jazeker, Greetschrijver et moi eten nog steeds elke dag goed en lekker. Dat is bijvoorbeeld zo’n keuze waaraan ik niet ga tornen, want het leven is te kort om slecht te eten. Van tijd tot tijd bedenk ik ook nog wel wat nieuws. Dat gebeurde bijvoorbeeld gisteren, toen ik aan het kijken was wat er op moest. Dat bleken onder andere drie preitjes te zijn, en die room was ook wel tegen zijn THT aan. En kijk, daar had ik nog zo’n mooie bladerdeegbodem, die je hier in Frankrijk al sinds jaar en dag en sinds kort ook in Nederland kant en klaar kunt kopen–tenminste, dat werd mij laatst op ietwat laatdunkende toon verteld door een lezeres, die vond ik dat ik maar eens wat beter op moest letten. Ja, sorry, ik kom echt nog maar heel sporadisch in Nederland. Ik mag in elk geval hopen dat de Nederlandse variant van goede kwaliteit is, met echte boter? Want anders moet je toch nog aan de plakjes bladerdeeg, wat overigens ook een fluitje van een cent is. Enfin, genoeg daarover. Ik besloot tot een Quiche Hercule en die was heel lekker, dus die wil jij vast ook maken. Dat doe je zó:

Greetschrijver vroeg mij hoe ze dit nu moest noemen. Quiche lorraine? Quiche met prei? Quiche met prei en spekjes? Liefhebbers van Agatha Christie begrijpen natuurlijk waarom ik met ‘Quiche Hercule’ kwam.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *