Over Eetschrijver

Eetschrijver is Gerrit Jan Groothedde (foto © De Beeldboot)

De koning is dood, leve de koning! Aan eetschrijven.nl, mijn stek op Blogger, waar ik tussen 2006 en 2012 elke werkdag een bericht postte en die daarna een kwijnend en steeds comateuzer bestaan leidde, is een eind gekomen: ik heb de deur op slot gedraaid en de sleutel achterin een la gemikt. De definitieve doorslag gaf een akkefietje met de copyrightmafia die mij dacht een poot uit te draaien: dan is bloggen niet leuk meer. Wel leer je op zo’n moment je vrienden kennen en dat is dan wel weer fijn.

Op 20 mei 2020 verscheen op het oude eetschrijven het laatste berichtje. Daarin stond dat ik 65 jaar was geworden en dat ik benieuwd was of het blog nog bestond, of ik nog leefde en of Google eigenlijk nog bestond. Dat berichtje had ik dan ook elf jaar eerder geschreven, in de planner geplaatst en vergeten. Ik kreeg wel allemaal felicitaties. En toen begon het ineens weer te kriebelen.

Ik heb namelijk best nog wel dingen te melden, ook nieuwe dingen. Sinds januari 2018 ben ik immers met mijn vriendin, die vroeger ‘mijn geliefde G’ heette maar die je hier regelmatig in fotocredits gaat terugvinden als Greetschrijver, in de prachtige Limousin in Frankrijk gaan wonen en werken. Het is een inspirerende omgeving: eten en drinken zingen hier zoet en heerlijk en ook de verhalen zoemen rond.

Ik mailde mijn hartsvriendin Naomi, die een nieuwe site ook een leuk idee vond en hem graag voor me wilde bouwen. Ze heeft er iets prachtigs van gemaakt. Nóg meer inspiratie, wat zeg ik? Zingeving! Welkom op het gloednieuwe eetschrijver.nl, waar ik onregelmatig mijn gedachtespinsels vrij baan zal geven. Recepten, verhalen, columns, hoe mijn eetschrijverlijke pet maar staat. Jullie verzoekjes neem ik graag in overweging.

Kortom: geef commentaar, schrijf, vertel me wat ik je vertellen mag! En o ja, vóór ik het vergeet:

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.