Categorieën
Recepten

Zuurkool met zoete aardappel

Foto: Greetschrijver

Zoals best veel van mijn recepten is dit recept enigszins bij toeval ontstaan. Ik had een Hongaars zuurkoolgerecht (szekely gulyas) als uitgangspunt genomen, daar het vlees uit weggelaten en er zoete aardappel aan toegevoegd. Waarom? Omdat zoete aardappel (in feite bataat en helemaal geen aardappel, zelfs geen verre familie) uitstekend combineert met pikante paprika. Meer redenen heb ik niet nodig, hoor.

O wacht, ik had er nog één: ik had iemand te gast die vegetarisch at. Dat was meteen de reden dat ik de zuurkool niet in reuzel bereidde zoals de Hongaren graag doen–al ontdekte ik later wel dat dit gerecht daar wel erg lekker door werd. Enfin, het kan weer eens alle kanten uit. Lekker koken is niet zelden een kwestie van met beleid gebaande paden verlaten. Tenminste, dat denk ik, hoor.

Hoe dan ook pakte dit gerecht ontzettend lekker uit, zodat ik denk dat jij het misschien ook wel eens wilt maken. Hoe? Nou, zo bijvoorbeeld!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Één reactie op “Zuurkool met zoete aardappel”

Laat een antwoord achter aan Marianne Heestermans Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *