Categorieën
Verhalen

Is junkfood verslavend?

Cover (c) MMV / Uitzicht

Het is altijd heel fijn als je van een nieuwe opdrachtgever totale vrijheid krijgt om je eigen verhaal naar eigen inzicht te schrijven. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar geloof me: dat is echt niet altijd het geval. Voor uitzicht, het blad van MMV, kreeg ik die vrijheid wel, en omdat ik zelf heel blij ben met het artikel, deel ik het (met toestemming van de hoofdredacteur) graag hier op mijn eigen website–gewoon zoals het verschenen is. Veel leesplezier!

Op mijn inmiddels gesloten (want zonder mijn toestemming zo ongeveer integraal terug te vinden op $%&* Smulweb en andere websites) blog Eetschrijven schreef ik vaker dit soort artikelen dan dat ik er recepten op plaatste. Wat vinden jullie? Vaker dit soort informatief spul en af en toe eens een lekkere kritische noot naar de voedingsindustrie of de mainstream van de gezondheidsgoeroes toe? Of toch maar vooral lekkere recepten uit mijn eigen keuken? Of gewoon allebei? Laat weten: de comments staan open!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

2 reacties op “Is junkfood verslavend?”

Ongeveer de strekking van ‘Laat je niet volvreten’ van David Kessler. Net als jouw artikel een mooie aanzet om het mechanisme door te krijgen waardoor je je er beter tegen te weer kunt stellen. Voor verdere verdieping in de wereld van junkfood, eetverslaving en de rol die de voedingsindustrie speelt is dat boek een aanrader, uiteraard naast jouw eigen boeken.

O ja, zowel je achtergrondartikelen als je recepten en culinaire tips zijn wat mij betreft welkom. Smulweb mijd ik als de pest maar zeer toegankelijke recepten heb ik nogal eens gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *