Categorieën
Over heel andere dingen dan eten en Frankrijk

Chez Pouchkine (uitverkocht)

Foto: Eetschrijver

Soms zit het tegen. Soms is dat geen groot bezwaar. Maar laten we lichtvoetig beginnen: hierboven zie je het uitzicht vanuit Chez Pouchkine, de leukste accommodatie in de hele Limousin. Nou, als dat niet fijn is, dan weten wij het ook niet meer.

Het enige probleem is dat Chez Pouchkine vertraging opliep door wat even onverwachte als vervelende kosten die we moesten maken, en in die tussentijd explodeerde–hebben wij weer–de houtprijs. In een tijdsbestek van drie maanden was het comfortabele houten chalet van 20m2 (binnenafmetingen 15m2) dat wij hadden uitgekozen ruim 150% van de prijs waarvoor we het aanvankelijk hadden zien staan. Drommels! Zo werd dat uitstel wel erg duur. Gelukkig dat we toen wel besteld hebben, want drie weken daarna was de prijs nóg duizend euro opgeslagen!

Om een lang verhaal kort te maken: op dit moment ziet Chez Pouchkine er zo uit:

Foto: Eetschrijver

Jazeker, dat is onze eigen cementmolen. En die fundering hebben we zélf gelegd. En dat chaletje, dat besteld en betaald is, wordt komende week geleverd. In losse onderdelen. Het hout gaan we zélf lakken en daarna leggen we zélf de vloer en zetten we zélf dat chaletje in elkaar.

En dan…

Dan is het geld op. Terwijl het chaletje nog van alle comfort moet worden voorzien. Er moeten een toilet en een douche in, en die moeten worden aangesloten op de waterleiding en de riolering. Dat kost geld. En de inrichting–je wilt toch minimaal kunnen slapen en zitten–ook. En zo stranden we voorlopig even in het zicht van de haven.

Ja, we kunnen natuurlijk wachten en een nieuw spaarpotje aanleggen. Dan zijn we twee, als het heel erg meevalt één jaar verder. En intussen staat dat moois daar dan lege huls te wezen. Zonde zeg, zeg nou zelf!

Oké, daar hadden wij dus iets op bedacht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat in dit gastenverblijf, op het punt met het mooiste uitzicht in de grote tuin van ons pittoreske eetschrijverswoninkje, alleen vrienden zouden komen logeren. Dat idee willen we best een heel klein beetje loslaten. Wij lanceren hierbij, kortom, een aanbieding. Een beperkte. Een nogal exclusieve.

Hoe het werkt

Vanaf voorjaar 2022, medio april, stellen we ons chaletje voor een paar perioden open voor andere gasten dan onze familie en naaste vrienden. Voor een prettig weekend van vrijdag tot maandag, dus 3 overnachtingen. Verblijf, dagelijks ontbijt, één uitgebreide door Eetschrijver zelf bereide brunch (vers brood en croissants van de Franse bakker, roerei, vers fruit, huisgemaakte confiture, vers sapje uit eigen juicer, glas crémant en puike thee en/of koffie) op zondag en één uitstekende viergangenmaaltijd uit eigen keuken inclusief wijn, water, apéritif maison, koffie en pousse-café op zaterdagavond. Allemaal voor twee personen, en bereid in overleg. Jij vertelt wat je graag lust, mag of kunt eten en wat niet, en wij stellen je enkele menukeuzes voor.

Wat dat kost? 250 euro all-in. Dat betaal je vooruit–wij vertrouwen jou, jij vertrouwt ons. Die vooruitbetaling gebruiken wij om vóór komend voorjaar Chez Pouchkine helemaal af te bouwen en in te richten. Daarmee beginnen we zodra we zes reserveringen binnen hebben, het minimum dat we nodig hebben. Halen we dat aantal niet, dan storten we je je betaling terug–jammer maar helaas.

Mag iedereen komen? Nou, we zijn gastvrij maar hier stellen we enkele beperkingen. De aanbieding geldt alleen voor personen die op de datum van publicatie van dit blogje op Twitter volger zijn van @eetschrijver of @greetschrijven, en met wie minstens een van ons interactie heeft gehad, en je reservering is pas definitief na onze bevestiging. Daarover gaan we overigens geen discussie voeren, maar dat snap je wel.

Betalen zonder zekerheid dus? Nou, dat ook weer niet. Je legt je weekend vast (wie het eerst komt, die het eerst maalt) en je betaalt in eerste instantie 50 euro om te laten zien dat je serieus bent. Wij bekijken je reservering. Bevestigen we, dan krijg je van ons een link voor de betaling van de resterende 200 euro en is je reservering definitief op voorwaarde dat er ten laatste per 1 november 2021 voldoende belangstelling is (zo nee, dan storten we het gehele bedrag op 2 november terug). Bevestigen we niet, dan storten we je aanbetaling per omgaande terug.

Hoe nu dus verder? Kies hieronder je weekend–ja, van elk weekend is er ‘slechts 1 over’ want er is er maar één 😅–en doe je aanbetaling van 50 euro. We nemen dan snel (we streven naar 48 uur) contact met je op voor de bevestiging.

Al gereserveerd

3 reacties op “Chez Pouchkine (uitverkocht)”

Ahhh net te laat! Ik wilde 26 augustus komen maar moest eerst even afstemmen.. 😔
Blij voor jullie dat alle weekenden zijn verkocht!
Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *