Categorieën
Oude doos Recepten

Eindelijk: tiramisù

Foto: Greetschrijver

Je moet er soms even op wachten. Doni wilde dolgraag de tiramisù, vertelde ze mij op 31 augustus 2020 via Twitter. En kijk, daar laat ik dan geen gras over groeien, want nog geen jaar verstrijkt of daar ben ik al met het recept!

Nee, geintje. Ik was er oprecht van overtuigd dat ik dit lekkers inmiddels allang op deze site had geplaatst. En raad eens? Mooi niet. Wat raar is, want het is een van mijn meest succesvolle recepten, waar ik steevast veel indruk mee maak. Sterker: ik heb er ooit eens een best prestigieuze prijs mee gewonnen. Heel lang geleden, in 1979.

Dat is dus echt in het stenen tijdperk van de tiramisù, want wil je indruk maken op je vrienden? Vraag dan wanneer de allereerste tiramisù ooit in Italië werd geserveerd. De kans is groot dat ze ergens in de 19e of 18e eeuw gokken, of nog eerder. In feite is het antwoord 1971. Ja, echt waar. Geen wonder dus dat mijn tiramisù een oer-tiramisù is. Maar dan wel een heel lekkere. Enfin, probeer gewoon zelf maar! Hoe? Zo:

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Één reactie op “Eindelijk: tiramisù”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *