Categorieën
Recepten

Dip? Guacamole!

Foto: Greetschrijver

Klopt, Greetschrijver et moi zijn enorme fans van het ietwat verslavende spelletje Civilization, waar wij alle releases enthousiast van gespeeld hebben. Wij hebben er dus schaamteloos een tafelkleedje van in de woonkamer liggen, mede omdat we ook niet wisten wat we er anders mee moesten–het zat nu eenmaal in de doos. Maar wacht, daar ging het natuurlijk helemaal niet over.

Behalve van Civilization zijn wij namelijk enorme fans van de combi margarita en guacamole. Het geval wil dat wij dat op onze allereerste date, vandaag precies negentien jaar, drie maanden en vier weken geleden, op een terrasje bij de waag in Amsterdam neerstreken en dit lekkers bestelden. Het bleek, zoals ook wij blijmoedig constateren, bij te dragen aan een solide basis.

Sindsdien zetten wij dit regelmatig op het menu. Sterker: het doet gewoon dienst als avondmaaltijd, wat prima kan als je maar genoeg maakt en een beetje stevig hebt geluncht. Ikzelf ben (dit zal niemand verbazen) van de afdeling guacamole en Greetschrijver maakt de beste margaritas van de hele wereld. Daar moet je er ook echt geen drie van drinken: het nuttigen van een tweetal mag al rustig in de rubriek living dangerously.

Het is in elk geval lekkers waar wij ontzettend vrolijk van worden, dus wie in deze duistere tijden af en toe last heeft van een dipje: maak dit! Je hebt er overigens niet absoluut chipotle voor nodig (chilipoeder, cayennepeper of Tabasco zijn acceptabele vervangers), maar aan te raden is dat wel. Deze heerlijke Mexicaanse specialiteit is gelukkig vooral online steeds beter verkrijgbaar. Let wel op dat je de gedroogde koopt (als je het je makkelijk wilt maken in vlokken) en niet de variant die ‘in adobo’ wordt genoemd en die bestaat uit hele pepers verzopen in een tomatige saus van–laat ik mild zijn–wisselende kwaliteit. Daar heb je zeker voor dit recept weinig aan.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

2 reacties op “Dip? Guacamole!”

Zó, deze guacamole is wel echt heel goed! Zelfs met chilivlokken in plaats van chipotle (ik had natuurlijk alleen zo’n blikje in adobesaus in huis). Ook van de gast (meer dan één mag nog even niet) kreeg hij een goede recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *