Categorieën
Recepten

Pompoencurry

Foto: Greetschrijver

Groenten groeien hier in Frankrijk niet zelden groter dan in Nederland. Dat geldt onder andere voor flespompoenen, waar je echt al heel makkelijk een ruime kilo vruchtvlees van krijgt. Dat maakt elke flespompoen tot een tweekeervanetenfeestje. Voor ons tenminste, want wij zijn dol op deze fijne en makkelijke wintergroente.

Met flespompoen ken ik diverse kunstjes, maar mijn favoriete duo is curry en taart. Voor de taart (met ras el hanout) postte ik begin november al een recept. De curry maakte ik afgelopen week weer. Ik doe dat zelf nooit tweemaal helemaal hetzelfde, maar deze documenteerde ik voor jullie. Omdat hij lekker was en jullie er vast ook wel trek in hebben.

Gele rijst kleurt mooi bij deze curry. Die maak je door eenvoudig een koffielepel kurkuma of eventueel curry madras (geeft een wat pittiger smaak) door de rijst te roeren vóór je er water bij doet.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *