Categorieën
Recepten

Gepofte Choggiabiet met geitenkaas en gebakken gnocchi

Foto: Greetschrijver

Dit heb ik ongetwijfeld al diverse malen gezegd en ik zal het beslist nog heel vaak herhalen: verreweg de meeste groenten komen er niet op hun voordeligst uit als je ze kookt in water. Meestal hebben ze simpelweg méér hitte nodig om hun smaak optimaal te ontwikkelen dan de precies 100 graden die kokend water op zeeniveau levert. Dat geldt zeer beslist voor knolgroenten, waarvan biet er dus één is.

Mijn moeder kookte biet in water (zoals zij bijna alles in water kookte omdat ze absoluut niet kon koken) en ik heb dus heel lang gedacht dat ik geen biet lustte. Ik vermoed zó maar dat een flink deel van de mensen die melden geen biet te blieven slachtoffer zijn van hetzelfde betreurenswaardige fenomeen. Hoe dan ook: biet kook je niet, biet pof je. In de oven. Maak je geen zorgen: het is eigenlijk de makkelijkste bereidingswijze die er is.

Biet en geitenkaas zijn wat mij betreft voor elkaar geboren. De volle smaak van de geitenkaas sluit perfect aan op de aardse zoetheid van de biet. Dat geldt helemaal als je er ook nog, zoals ik deed, een paar druppels balsamico met witte truffel op doet, die ik bestel bij het fantastische Foodelicious (disclaimer: hier krijg ik niets voor en ik heb ook geen aandelen, het is gewoon fantastisch spul).

Ik serveerde het gerecht met gnocchi, die ik eerst twee minuten kookte en daarna in boter krokant bakte, iets wat ik ooit in Zwitserland proefde en erg lekker vond. Ik gebruikte daarvoor gewoon kant-en-klare van Rummo, die ik heel goed vind (zie disclaimer hierboven). Als je ze zelf wilt maken: dat is best een leuk werkje. Laat maar weten als jullie daarvoor een recept willen.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *