Categorieën
Oude doos Recepten

Oliebollenhiernamaals

Foto: Eetschrijver

En? Was het wel weer genoeg? Waren ze lekker maar beginnen ze je toch een beetje de neus uit te komen? Nou, vandaag misschien nog niet, maar na het weekend ongetwijfeld wel. En dan heb je er nog best veel over, die allemaal lekker in een open schaal zijn blijven staan zodat ze fijn konden uitdrogen.

Goed zo!

Want dat is precies wat je wilt. Omdat er ook voor oliebollen leven is na de dood.

Het schijnt dat je ze ook kunt invriezen, oliebollen. Ik heb het nooit geprobeerd. Ten eerste omdat het lekkere knapperige randje er daarna natuurlijk wel vanaf is (had je sowieso zompige bollen, dan is dat natuurlijk minder een probleem). Maar vooral: wie heeft er nu een week of twee weken na oudejaarsavond nog trek in oliebollen? En om ze nou het hele jáár te laten liggen…

Nee, oliebollen moeten na nieuwjaarsdag sterven. Sterven om vervolgens als een glorieuze Phoenix uit hun as te verrijzen. Niet geconserveerd, maar geheel nieuw, fris en jeugdig. Sommigen suggereerden mij er wentelteefjes van te bakken, wat ik overigens al doe met krentenbollen. Dat recept voor krentelteefjes geef ik nog wel een keer. Met oliebollen doe ik iets anders: ik maak er een variant van broodpudding van. Oliebollenpudding. Enfin, dat doe ik sinds (*kijkt in notities*) 2013. En omdat het resultaat verbluffend lekker was, doe ik het sindsdien elk jaar (nee, dit jaar nog niet want ik vind die van dit jaar nog wel lekker, zodat ik van het eindresultaat ook nog geen foto heb–die hou je tegoed (edit: nou, dat kwam er twee jaar later dan toch eindelijk van :-)). Maar dat oliebollenhiernamaals mag jij van mij natuurlijk best nu al maken. Hoe? Zo:

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *