Categorieën
Recepten

Lasagne met spinazie

Foto: Greetschrijver

In ons Pittoreske Eetschrijversdorpje in de Limousin zijn wij gezegend met een uitstekende slagerij. Daar verkopen ze niet alleen het rundvlees waar de streek zo beroemd om is (sterker, ander rundvlees hebben ze niet eens), maar ook een aantal smakelijke traiteursbereidingen. Eén ervan is lasagne met ragù. Wij gaan die regelmatig halen als we het ons makkelijk willen maken.

Maar dat willen we niet altijd. Zelf lasagne maken is namelijk ook heel leuk en lekker, en bovendien goed voor de afwisseling als je ze ook met heel ándere ingrediënten maakt. Met spinazie bijvoorbeeld, een groente waar de Italianen zelf ook dol op zijn en die ze vaak gebruiken. We maakten hem een paar weken geleden en Renée C. vroeg me in een mailtje om het recept. Bij dezen, Renée!

Ik maakte met me dan wel weer zo makkelijk dat ik voor deze lasagne kant-en-klare vellen uit de winkel gebruikte. Zelfgemaakt is veel lekkerder, maar toch qua bewerkelijkheid meer iets voor het weekend. Als jij dat ook voor de makkelijke manier kiest, moet je wel even op de gebruiksaanwijzing kijken of je ze moet voorkoken, wat per merk flink kan verschillen. (Edit: van mijn culivriend Wim van de Flier krijg ik het volgende te horen: “Ha GJ, als er voorgekookt moet worden: niet doen, maar de bladen goed natmaken vóór ze in de saus gaan, en even laten staan vóór de schaal in de oven gaat’. Weet je wat? Dat lijkt me goed en steekhoudend advies, dus doe maar!)

Heel even dit: ik ben in de afgelopen weken een paar keer opgenomen geweest in het ziekenhuis in Limoges, met–hoe toepasselijk in movember–acute prostaatproblemen. Binnenkort moet ik een derde maal het ziekenhuis in. Het ergste is middels bloedonderzoek uitgesloten, maar als de medicijnen niet aanslaan, moet er toch geopereerd worden, iets waar ik uiteraard niet naar uitkijk, dus jullie gedachten, gebeden en/of gekruiste vingers zijn welkom. Wat ik maar wil zeggen: ik weet niet zeker of ik de komende tijd regelmatig hier iets zal kunnen plaatsen. Heb geduld, dat heb ik ook!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

2 reacties op “Lasagne met spinazie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *