Categorieën
Recepten

Bloemkool uit het Ei

Foto: Greetschrijver

Nee, dit is geen biologieles. En de vraag wat er het eerst was, de bloemkool of het Ei, is ook beantwoord. Mijn Big Green Egg heb ik al vijf jaar, wat niet tegenhoudt dat ik er nog steeds nieuwe dingen mee leer doen. En het ding van afgelopen week was het roosteren van een hele bloemkool. Mensen, wat was dát lekker!

Menigeen wilde graag, met het oog op deze nog-één-keer-barbecueweek, het recept van mij hebben. Gelukkig is dat de eenvoud zelve, en het lukt vrijwel zeker ook als je geen Groot Groen Ei hebt, maar bijvoorbeeld alleen een heteluchtoven. Heb je zo’n mooi Ei wel, dan heb je er ook het hulpstuk de conveggtor voor nodig. Je wilt namelijk niet barbecuen, maar roosteren.

Verder geldt: de moeite is opvallend gering, de beloning groot!

Overigens, toen ik dit recept vorige week op Twitter zette, tikte ik per ongeluk ‘bliemkool’. Ik haalde die tweet meteen weer weg, maar later bedachten wij dat ‘subliemkool’ eigenlijk een uitstekende naam is voor dit gerecht. Echt, je weet niet wat je proeft!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

4 reacties op “Bloemkool uit het Ei”

Oei, wat lekker! Vandaag dit recept gemaakt. We staan op de Camping in Egmond aan Zee en ons veldje maakte live de geurende bereiding mee. Vele nieuwsgierige blikken. Uiteraard na een uurtje in bakjes wat porties rond gedeeld. Iedereen (!) werd enthousiast. Super recept GJ 😁

Ha Rob, wat leuk dat je mijn favoriete bloemkoolrecept hebt gemaakt, en dat nu al je campinggenoten fan zijn. Het zag er op de foto ook fantastisch uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *