Categorieën
Recepten

Geen dansje

Foto: Greetschrijver

Ik moet altijd een beetje lachen als ik op internet weer eens ergens zie dat er iets met ‘merengue’ is bereid. Dat is namelijk een dans uit de Caraïben; het lekkers dat je maakt met stijfgeslagen eiwit heet op zijn Frans meringue. Wel lukt dat soms zo goed, dat je een vreugdedansje maakt. Dat gold in elk geval voor deze taart, die ik maakte omdat je in deze tijd van het jaar soms nog van flinke hoeveelheden rabarber af moet, vóór die zoveel oxaalzuur aanmaakt dat hij niet lekker meer is.

In elk geval: dit is hem en hij ziet er om te beginnen natuurlijk spectaculair uit. Desondanks is hij heel makkelijk te maken! Denk er wel aan dat je het eiwit klopt in een brandschone kom; zelfs het kleinste beetje vet erbij en de meringue mislukt…

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

10 reacties op “Geen dansje”

Al sedert mijn ouders rabarber in de moestuin hadden aten we veel en graag met rabarber. Recepten, en zéker deze, zijn mij zeer welkom! Veel dank 🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *