Categorieën
Over heel andere dingen dan eten en Frankrijk

Querulanten

Maurice de Hond wil, na de Deventer moordzaak, de Y2K-bug, de Steve Jobsscholen en Newconomy eindelijk wel eens gelijk ergens in hebben. Op zich begrijpelijk, want stel je voor dat je straks op je sterfbed ligt en niets anders hebt om op terug te kijken dan een spoor van mislukkingen en vernieling. Helaas kiest hij voor zijn gelijkhebberij uitsluitend zaken uit waarbij de prijs voor ongelijk enorm leed met zich meebrengt, dus logisch dat nu de coronacrisis eraan moet geloven.

Willem Engel heeft een dansschool. Dansen is voorlopig niet echt meer een tijdverdrijf waar je mee bezig kunt. Dat vindt Willem kut en dat is logisch. Iedereen zou dat kut vinden. Maar bij Willem houdt het daar niet op. Willem herinnert zich ineens dat hij iets vaag medisch gestudeerd heeft zodat hij rustig kan roepen dat het allemaal dikke zever is, die coronamaatregelen, en in feite alleen maar een excuus om de totalitaire staat door te voeren.

Nou, zulke mensen noem je dus querulanten. En dat zou best iets zijn waar ik uitgebreid over zou willen ramblen op dit deel van mijn website.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Één reactie op “Querulanten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.