Ik moet altijd een beetje lachen als ik op internet weer eens ergens zie dat er iets met ‘merengue’ is bereid. Dat is namelijk een dans uit de Caraïben; het lekkers dat je maakt met stijfgeslagen eiwit heet op zijn Frans meringue. Wel lukt dat soms zo goed, dat je een vreugdedansje maakt. Dat gold in elk geval voor deze taart, die ik maakte omdat je in deze tijd van het jaar soms nog van flinke hoeveelheden rabarber af moet, vóór die zoveel oxaalzuur aanmaakt dat hij niet lekker meer is.
In elk geval: dit is hem en hij ziet er om te beginnen natuurlijk spectaculair uit. Desondanks is hij heel makkelijk te maken! Denk er wel aan dat je het eiwit klopt in een brandschone kom; zelfs het kleinste beetje vet erbij en de meringue mislukt…
Doneren
Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.
10 reacties op “Geen dansje”
Dit ziet er zo goed uit! Ik zal hem graag eens maken.
Benieuwd hoe je hem vindt! Hier was hij zó op!
Al sedert mijn ouders rabarber in de moestuin hadden aten we veel en graag met rabarber. Recepten, en zéker deze, zijn mij zeer welkom! Veel dank 🍀
Als je rabarber in de tuin hebt, heb je nooit te veel recepten! Geniet ervan!
Superleuk. Ik zal de merengue dansen terwijl ik de eiwitten opklop in een ontvette schaal. 🙂
Daar wil ik best een filmpje van. 😉
ik ga hem maken en laat het weten of het gelukt is. heel erg bedankt.
Hij staat af te koelen. #kanniewachten
Lekker man! Hij ziet er geweldig uit, zag ik!
Recept gekregen en maar een bijdrage gedaan.
Voor niks gaat de zon op sprak de Zonnekoning🌼😂