Categorieën
Recepten

Auberginekaviaar

Foto: Eetschrijver

Disclaimer: Greetschrijver voelde zich niet geheel wel toen deze foto moest worden genomen, en dat is meteen te zien. Nee, zo fotografeert zij ook niet als zich niet helemaal piekfijn voelt: hier zie je mijn eigen hand die gelukkig beter is in koken. Zij zou het randje van het schaaltje beslist even netjes schoon hebben geveegd–van die dingen die ik altijd pas zie als het lekkers al op is en de foto dus niet meer opnieuw kan, tenzij je het gerecht opnieuw maakt. En dit was de laatste aubergine uit onze tuin!

Feit is: het lekkers was snel op, altijd kenmerk van het ware. Dit is dan ook een ontzettend lekkere spread, lekkerder dan houmous (hoemoes, hummus, hoe je het ook wilt noemen als het maar geen humus is want dat is teelaarde, maar ik dwaal af) vonden wij.

Hoe dan ook is auberginekaviaar heel makkelijk te maken, met een minimaal aantal ingrediënten die je niet zelden ook allemaal in huis hebt. Hij wordt vaak met komijn gemaakt en dat is heerlijk, maar daar is Greetschrijver niet dol op, dus gebruikte ik ras el hanout. Dat is dus gewoon nog veel lekkerder. Leve dit soort uit noodzaak geboren ontdekkingen!

Hoe dan ook, geweldige spread bij het aperitief, vooral als dat uit een frisse witte wijn bestaat. Zó maak je hem:

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *