Categorieën
Recepten

Beige (2)

Foto: Eetschrijver

Op de foto mijn diner van gisterenavond. Nee, inderdaad, geen groenten. Men heeft in Franse ziekenhuizen originele ideeën over hoe een volwaardige maaltijd eruit ziet. Maar mijn hart maakte een sprongetje, want dit was bijna een ‘gewone’ ziekenhuismaaltijd, zij het nog altijd met die bio appelmoes en die laffe, ultramagere yoghurt die ik nu weer even veertien jaar niet meer hoef.

Het werd wel tijd. Na het laffe ontbijt van eergisteren volgden een excuus voor een lunch en een excuus voor een avondeten. Identieke happen, zij het dat de soep iets verschilde. Maar mag ik eerlijk zeggen dat ik, die toch behoorlijk goed kan proeven, nog geen van deze soepen qua ingrediënten heb kunnen thuisbrengen?

Foto: Eetschrijver
Foto: Eetschrijver

Zoek de zeven verschillen, zeg maar. Maar de volgende ochtend zou het toch wel beter worden?

Foto: Eetschrijver

Nou, nee dus. 😐

Tegen deze tijd had ik flink honger. Ja, ik kreeg via een infuus glucose, maar daar wist mijn maag niets van. De lunch is in Frankrijk de belangrijkste maaltijd van de dag en ik plande al stilletjes een bestorming van de keuken. Hoogst onrealistische plannen, hoor, maar je moet iets als je hier ligt te liggen. Maar kijk:

Foto: Eetschrijver

Ja, het is een heel vreemde lunch. Onbestemde soep, een fors bord met daarop uitsluitend aardappelpuree, twee plakken ham en verder de reeds bekende biscottes, appelmoes en smakeloze yoghurt. Maar: vooruitgang. Het vulde zowaar de maag! En geef toe: het is allemaal beige.

Het diner was zowaar bijna een normaal diner. Kalkoenfilet met elleboogjesmacaroni (dat was lang geleden!). Nu alleen nog van die appelmoes en yoghurt af!

Diezelfde avond mocht mijn infuus eruit. En toen kwam het ontbijt van vanmorgen:

Foto: Eetschrijver

Een croissant (wegens Hemelvaart, zo werd mij verteld)! Fruit! En chocolat chaud. Had ik al gezegd hoe slecht die koffie bij het ontbijt was? Nee hè? Onvoorstelbaar slecht!

Maar nu zijn de weddenschappen dus open: wordt mijn lunch straks afgesloten met de eeuwige appelmoes en yoghurt, of komt ook daarin variatie? Vol verwachting klopt mijn hart. Aangezien behalve het infuus inmiddels ook de drain verwijderd is, zal er toch ook op het dienblad wel weer vooruitgang zijn? Watch this space!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

2 reacties op “Beige (2)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *