Categorieën
Frankrijk Verhalen

Beige (1 bis)

Foto: Eetschrijver, montage: @willdedino

Een lieve, leuke vriendin DM’de me de dag van mijn ziekenhuisopname een kleurenschema om naast het hier gebruikelijke beige voedsel te houden. Het eten is hier in de Clinique François Chénieux in Limoges echter niet het enige dat aan dat schema beantwoordt, zoals de eveneens lieve en leuke @willdedino spits opmerkte toen ik vanmorgen vanuit de stoel waar ik nú alweer in mag zitten een foto van het uitzicht tweette.

Hoe dan ook onderging ik gisteren een adenomectomie of open prostaatoperatie, een op zich vrij vaak uitgevoerde ingreep. Ik koos voor een ruggenprik, wat tot gevolg had dat ik de hele operatie lang bijna ondraaglijke jeuk had van het papieren operatiehemd dat ik moest dragen zonder te kunnen krabben (duur van de ingreep: ca. 90 minuten; subjectieve duur: ca. een dag). 😬

Maar dat alles was gisteravond tegen halfacht achter de rug en ik was niet de enige die uitkeek naar dé grote attractie van dit ziekenhuis: beige maaltijden! Oeps! Dat viel tegen!

“Nos excuses, Monsieur l’écrivain de bouffe, u mag de dag van de operatie niets eten. Morgenochtend beginnen we met een vederlicht petit déjeuner, en tot dan is het glucosewater uit een slangetje”. Allez, merci!

Alles valt te overleven en na een bizar lange en grotendeels doorwaakte nacht werd het beloofde binnengebracht. Ik heb er ondanks razende honger het kleurenschema naast gehouden: check!

Foto: Eetschrijver

Nog even en ik krijg hopelijk mijn eerste beige (en niet te vederlichte) maaltijd. Watch this space!

Ik wil niet bedelen, maar ik ga het toch doen: ik heb in dit ziekenhuis een eenpersoonskamer genomen waarvoor ik zelf de toeslag moet betalen, en dat maakt me ongeveer even licht als het ontbijt. Ik hoop dus dat jullie mijn beige relazen een beetje leuk vinden, zeg maar. 🙃

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

10 reacties op “Beige (1 bis)”

Hoi Eetschrijver, heb niet perse ervaring met beige eten maar wel met ziekenhuis voer. (Waarom is dat altijd zo triestig? Eten is juist zo belangrijk als je moet aansterken, maar goed) Sterkte met het herstel en het beige voedsel. Groetjes purple1975

Dankjewel Vicky. Ja, dat is raar hè? Ik heb er in de aanloop naar de opname voor een blad een column over geschreven. Die stuur ik je bij verschijning graag even toe!

Joh GJ, heb me gek gescrold om erachter te komen waarom je in t zh ligt. Gelukkig lees ik je nu. Veel sterkte met herstel ❤️‍🩹
PS heb met Onno vandaag op de kop af drie maanden ziekenhuiservaring achter de rug. Vandaar dat ik aansloeg.
PS2 draag graag centje bij. Ga nú doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *