Categorieën
Recepten

Chicado Salad

Foto: Greetschrijver

Ja, het is echt al bizar lang geleden dat hier iets nieuws is verschenen. Dat kwam door van alles en nog wat, maar vooral doordat wij na een winter die maar niet wilde eindigen (en die zelfs op 1 april nog even terugkwam om een grap uit te halen) een chaletje te bouwen hadden. Vijf weken aan een stuk zijn we daar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee in touw geweest, regelmatig geholpen door de Zeer Handige Franse Buren en een enkele vakman. En toen was het klaar. De eerste gasten hebben we van de week uitgezwaaid.

In die tijd kwam het maar sporadisch tot koken. En waar niet gekookt wordt, ontstaan geen recepten. Nou heb ik natuurlijk wel recepten, maar wat zijn die zonder de foto’s van Greetschrijver? Zeg nou zelf: niets. Bovendien had ik dus geen tijd. Maar hoera: nu weer wel!

Deze salade–de naam komt, zoals je al geraden had, van chicken en avocado–heb ik al heel lang geleden speciaal voor Greetschrijver bedacht. Er zitten allemaal dingen in die zij heel erg lekker vindt, en die trouwens ook erg lekker zijn en bovendien een fantastische combi vormen. Kortom: jij wilt die salade, zeker nu de mooie dagen aanbreken, ook vast wel een keer maken.

Ik steek niet onder stoelen of banken dat deze salade het lekkerst is met kip die je zelf rookt, in een rookpan of rookoventje. Heel duur zijn die niet en als je van rooksmaak houdt, heb je er enorm veel plezier van. Maar gerookte kip is in Nederland links en rechts probleemloos te krijgen, weliswaar wat gaarder en droger dan als je ‘m zelf bakt en rookt, maar zeker niet onsmakelijk. Enfin, kijk maar. Kom, we gaan die salade klaarmaken!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *