Categorieën
Columns Oude doos

Gehaktballen van de Glorixgriezel

De heer Wilders, in mijn idioom beter bekend als de Glorixgriezel of soms ook nog wel de Nationale Mozartkugel, had gisteren een uitermate belangwekkende bespiegeling naar aanleiding van het eerste grote lijsttrekkersdebat. Via een tweet (die ik doorgestuurd moest krijgen omdat de overgevoelige politicus mij al in 2010 op Twitter geblokkeerd heeft) liet hij weten geen liefhebber te zijn van couscous en gehaktballen te prefereren.

Nu, dat is beslist uitermate inhoudelijk en het is nog eens iets anders en vooral nóg Nederlandser dan de bamischijf waarvan een andere politicus met uitgesproken denkbeelden zich het lot heeft aangetrokken, maar wat moeten we hier nu precies mee? Ben je geen goede Nederlander als je van couscous houdt? En wat als je nu geen gehaktballen blieft? Vragen, vragen. Ja, daarvoor weet men mij wel te vinden.

Persoonlijk zou ik adviseren je van de culinaire adviezen van hem wiens gebleekte kapsel inmiddels danige uitgroei vertoont niet al te veel aan te trekken. Het klopt van die gehaktbal en dat is nog tot daar aan toe, maar ik weet toevallig wat er verder nog op het bord dient te liggen om ’s mans lievelingskostje compleet te maken. Dat heeft hij namelijk op 2 augustus 2008 al eens laten weten in een interview met de Volkskrant.

Wat blijkt? De politicus juicht pas aan de tafelrand als er naast “een flinke gehaktbal of saucijs”ook aardappelen met jus geserveerd worden, benevens erwtjes met worteltjes. En let wel: die mogen vooral niet vers zijn! Uit de pot van Hak moeten ze komen! “Ja, die hebben een unieke smaak, die krijg je vers niet”, jubelt de zelfverklaarde couscoushater. Echt waar.

Welnu, bij wijze van stemadvies kan het niet duidelijker: geef deze man uw stem en straks komt er niet alleen op het savoureren van couscous, maar ook op het nuttigen van verse erwtjes en worteltjes een forse geldboete te staan. Dat moeten we écht niet willen, mensen!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *