
Ik ben vegetariër noch veganist uit principe, maar ik vind wel degelijk dat het in het belang van ecologie en klimaat wel wat minder kan met de consumptie van vlees en dierlijke producten. Ik schreef daar onlangs voor OneWorld nog een artikel over dat ik hier binnenkort zal doorplaatsen. Hoe dan ook: hoewel wij hier uitstekend vlees hebben van dieren die het veel beter hebben dan in het overvolle Nederland, hoeft er echt niet elke dag vlees op mijn bord. Daarbij ben ik niet geobsedeerd door enige vleesvormige leegte, en kan ik prima zonder commerciële vleesvervangers. Mijn eiwitten krijg ik toch wel binnen!
Maar ik had dus onlangs die Trumpkin Pie gemaakt, en omdat ik een joekel van een flespompoen had, was daar nog gewoon de helft van over, een halve kilo wel. Ook had ik van een zuurkoolgerecht dat binnenkort ook maar eens online moet nog een halve zoete aardappel, ook nog goed 300 gram, over. Dan is een curry snel gemaakt!


Wat de curry nét niet vegan maakt, is de Thaise vissaus. Ik gebruik die graag omdat die curry’s en andere vooral oosterse gerechten net de juiste hartigheid geeft (je ruikt heel even een overweldigende visgeur; na een paar seconden is die weg en ruik of proef je daar niets meer van). Wil je een helemaal veganistische curry, gebruik dan gewoon zout.