Categorieën
Oude doos Recepten

Voor Karolien (nou ja, ook voor jou)

Foto: Greetschrijver

Wij hebben in onze Franse moestuin een aubergineplant staan. Die leidde aanvankelijk een wat kwijnend bestaan, maar is danig opgefleurd–vrij letterlijk. Hij kreeg paarse bloemetjes en één van die bloemetjes is inmiddels een heuse baby-aubergine geworden. Wij kijken ademloos toe en ik meldde het heugelijke feit op Twitter. Karolien reageerde en vertelde dat ze met aubergine alleen moussaka kon. Maar dat eet ze niet meer, want ze is van het vlees af. Nou, dat is in deze tijd mooi. Maar dan lijkt het me fijn dat ze toch iets lekkers kan maken. Daarom is dit recept vooral voor haar. Maar jij zou best ongelijk hebben als je het niet zou maken.

Het is overigens niet helemaal van mezelf. Of eigenlijk is het helemaal van iemand anders: van Federico Mocci, chefkok afkomstig uit Cagliari op Sardinië, die een jaar of zeven geleden een bijdrage leverde aan een kookboekje waarvan ik de redacteur was. Ik schreef dus al toekijkend het recept op, en Federico zei grootmoedig dat het recept nu dus van ons beiden was, en dat ik het mocht gebruiken. Het is zó’n aardige man!

De specialiteit melanzane alla parmigiana komt oorspronkelijk uit de streek Emilia-Romagna, maar Federico deed er iets bijzonders mee: hij frituurde de aubergine in een eierbeslagje. Sjees, wat is dát lekker. Ik had het gerechtje al eerder gemaakt, maar ik doe het nooit meer anders dan hij het voordeed. Doe jij ook maar!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

8 reacties op “Voor Karolien (nou ja, ook voor jou)”

Ik ben geen fan van aubergine, maar zo is het heerlijk! Alleen moet ik beter lezen…eerst bloem dan ei en niet andersom 🙂 #beetjekliederboelwashet#

Hahaha, ja, de bloem zorgt ervoor dat het ei goed aan de aubergine hecht. Zo gaat het trouwens ook met paneren: eerst bloem, dan ei, dan paneermeel.

Toffe recepten GJ (klinkt popi maar weet niet beter aangezien je zo heet op Twitter😉). Met die niet ontpitte kersen is al jaren een stokpaardje van me. Ik maak ook vaak kersen in op die manier, blijven ze heel lekker. Helaas kreeg ik er vaak haat van, (NL) restaurantgasten zijn dat niet gewend 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *