Categorieën
Recepten

Asperges van Es en mij

Foto: Greetschrijver

Es is @estervbd op Twitter. We kennen elkaar al jaren en zij is één van de niet eens zo heel weinige mensen die beter kunnen koken dan ik. Maar soms maak ik iets wat zij erg lekker vindt, en soms doet zij daar dan weer iets mee. En daarmee doe ik dan soms weer wat. Enfin, zo ging het tot nu toe één keer. Maar dat leverde wel dit fantastisch lekkere aspergegerecht op. Es had de saus gemaakt die ik graag als brunchgerecht op gepocheerd ei en toast serveer en had daarvan over (oké, hoe dan?). Ze besloot die met gepocheerd ei en al toe te voegen aan een aspergegerecht dat ze al eens bedacht had, met garnalen in chiliboter met citroen. Omdat Mevrouw Eetschrijver allergisch is voor garnalen, verving ik die weer door blokjes chorizo en omdat ik ook geen citroen had, gebruikte ik limoen. Es proefde mijn versie en keurde die óók goed. En daarna vond ze het ook prima dat ik het recept hier plaatste. Best een leuk recept voor een kok overigens, omdat er verschillende processen naast elkaar in zitten. En voor mensen met smaakreceptor OR6A2 is het dan weer jammer dat er koriander over gaat, maar wie dat echt niet verdraagt, moet die dan maar gewoon weglaten. Wat wel echt essentieel is, is de chipotle, dus ga daar even naar op zoek. Kies gedroogde als je kunt; die in blik (in adobo, zoals dat heet) is wegens de tomaat in de saus minder geschikt. Het recept is overigens zoals al mijn recepten voor twee personen.

©eetschrijver.nl
©eetschrijver.nl

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *