Categorieën
Oude doos Recepten

Voer voor caseofielen!

Foto: Greetschrijver

Ja, deze keer een eigen foto. Toen ik alweer twaalf jaar geleden op mijn vorige en inmiddels ter ziele gegane blog eetschrijven.nl dit recept plaatste, zette ik er een fotootje bij van een reblochonkaas dat ik kort tevoren als rechtenvrij van een Frans promotiebureau had gekregen. Tien jaar later trok er ineens een beeldbank aan de bel, die kennelijk een hele trits fotorechten had opgekocht, waaronder die op deze bepaald niet heel bijzondere van dat kaasje. Of ik maar even wilde betalen! Dat heeft ze uiteindelijk niet glad gezeten en meer geld gekost dan mij, maar een hoop gedoe gaf het wel. Op deze website komen dus geen foto’s van derden meer. Ook niet als die derden zeggen dat het wel mag.

Maar tartiflette is nog steeds lekker, en omdat afgelopen zondag de wintertijd (lees: normale tijd) weer is ingegaan, mogen we nu winterkost. Nou, dat is tartiflette wel. Ik at het voor het eerst tijdens een skivakantie in Courchevel, inmiddels alweer 28 jaar geleden. Drommels, was dat lekker! Op de menukaart stond wat erin ging, en ik heb het meteen thuis ook gemaakt. Ik zal wel van dingen te veel of te weinig hebben gebruikt, want het was nóg lekkerder. Sindsdien maak ik het gerecht altijd zoals ik toen deed. Ook gisterenavond. Of jij dat ook wilt? Ja, natuurlijk! Vooral omdat een goede reblochon, waar het toen nog best zoeken naar was, tegenwoordig probleemloos bij elke goede kaaswinkel te krijgen is. Zo’n hele kaas weegt circa 450 gram. Er gaat dus echt onmeunig veel van in dit recept–echt iets voor caseofielen dus!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

3 reacties op “Voer voor caseofielen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *