Categorieën
Frankrijk Recepten

Wildpluktaart (of niet)

Foto: Greetschrijver

Ons stukje Frankrijk is één en al groen. Volgens een min of meer officiële schatting van de gemeente staan er op haar grondgebied (50 km²) tussen de 500 en 1000 bomen per inwoner. Wij zijn dan ook regelmatig op pad om te gaan wildplukken. Paddenstoelen bijvoorbeeld, of noten, en in deze tijd van het jaar zeker ook bramen en peren. Voor die laatste hoeven we niet ver weg: verderop in onze straat staat een wilde perenboom waar wij bizar genoeg wel als enigen belangstelling voor lijken te hebben. Toen wij zo weer eens een enorme oogst aan bramen en een dozijntje peertjes hadden gescoord en er flink wat bramenjam (met saffraan, je weet niet wat je proeft!) gemaakt was, was het niet moeilijk één en één bij elkaar op te tellen. De taart was bijna nog lekkerder dan ze er op de foto uitziet!

Ik had vandaag eigenlijk een recept voor de barbecue op het programma staan, maar de talloze brrrrichten op Twitter (hier zonnig en aangenaam warm, dank u) deden mij van gedachten veranderen. Ik besloot de vraag te stellen welk recept er vandaag moest komen. Deze taart, waar het natuurlijk volop het seizoen voor is, won met vele lengten voorsprong.

Nog even dit: ik gebruik voor deze taart wilde bramen. Die pluk ik ruim boven kniehoogte, waarna ik ze was. Vervolgens verblijven ze ook nog eens 50 minuten in een hete oven. Dat alles voorkomt dat je besmet raakt met de vossenlintworm, waar je echt behoorlijk naar ziek van kunt worden. Geen risico dus!

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *