Categorieën
Recepten

Vin chaud

Foto: Eetschrijver

Gisteren waren we in Limoges voor de laatste kerstinkopen. Sfeervol, hoor. Ze maken er op een heel andere manier werk van dan in Londen hier, maar kerstsfeer scheppen kunnen de Fransen. En opvallend: de vin chaud was zeer in trek. Ondanks het feit dat je voor een glas van deze Franse gloeiwijn liefst € 3,50 mocht neertellen. Boing!

Zelf had ik al twee keer met vin chaud op het marktplein van Pittoresk Eetschrijversdorpje gestaan. Eén keer ter gelegenheid voor de kerstmarkt die we met onze plaatselijke Vereniging tot Nut van het Algemeen hadden georganiseerd, en één keer naast het schaatsbaantje dat de gemeente hier voor de feestdagen heeft aangelegd. De eerste keer hadden we het lekkers aangeboden voor één euro per beker, de tweede keer mochten de mensen zélf bepalen wat ze ervoor wilden betalen en toen haalden we er veel meer mee op.

Hoe dan ook is 3,50 echt een bespottelijke prijs. Zo moeilijk is het allemaal niet, en de ingrediënten zijn ook nog eens echt niet duur. Tenzij je natuurlijk Château Haut-Brion gebruikt. Dat is dan niet duur, maar gewoon idioot. Want voor deze drank moet je een lekker slobberwijntje gebruiken, een fruitig. Een merlot of een gamay zijn er geknipt voor.

Er waren diverse mensen die best het recept van me wilden, zowel op Twitter als op de markt hier. Die laatsten zullen nog even moeten wachten tot het Franse deel van deze website, dat door omstandigheden vertraging heeft, ook klaar is. De mensen op Twitter hebben geluk. Voilà:

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.