Categorieën
Recepten

Bloemkoolgratin met chorizo

Foto: Greetschrijver

Mijn laatste goede voornemen dateert als ik het goed heb van 1986: nooit meer Goede Voornemens maken met nieuwjaar. Het is tevens het enige waar ik me ooit aan gehouden heb, wat wel bewijst dat het in elk geval voor mij persoonlijk het enige góéde voornemen was.

Dat allemaal gezegd zijnde mag ik best eens wat meer aandacht besteden aan deze website: het laatste nieuwe item dateert alweer van twee maanden geleden, en dat terwijl ik altijd iedereen voorhoud dat ik hier tenslotte van moet leven. Het leven is hier in de Limousin niet extreem duur, maar leven van de wind is nog geen optie.

Enfin: nog maar eens iets lekkers met bloemkool, die veelzijdige en populaire groente. Toen Greetschrijver over dit gerecht vertelde op het inmiddels zo jammerlijk gedevolueerde Twitter, kwamen er onmiddellijk enthousiaste reacties–altijd een teken dat een recept gewenst is. Welaan: u vraagt en wij draaien, weliswaar soms met forse vertraging.

Over de ingrediënten: chorizo en pimentón (chilipoeder, paprikapoeder) heb je in verschillende gradaties van pittigheid: kies er één die bij je eigen voorkeur en die van je tafelgenoten aansluit. Gerookte kaas is hier en daar te koop; heb je een rookoventje of rookpan, dan kun je ook zelf een stuk kaas roken. Is geen van beide een optie, dan kan niet-gerookte kaas eventueel ook.

Doneren

Alles op eetschrijver.nl is en blijft gratis toegankelijk. Geen premium-artikelen of andere paywall-toestanden. Natuurlijk kost het schrijven me wel tijd en het online houden van de website ook wat geld. Vond je dit item leuk of nuttig, dan vind ik het dus fijn als je dat waardeert met een financiële bijdrage.